Ο Μποντιντάρμα προετοιμάζεται για την Ανατολή

Ενώ ήταν ακόμα στην Ινδία, ο πατριάρχης Μποντιντάρμα έστειλε στην Κίνα δύο από τους μαθητές του, τον Φο Το (Fo To) και τον Γε Σε (Yeh She) για να διαδώσουν το δρόμο της «αιφνίδιας φώτισης». Εκεί δεν τους μιλούσε κανείς, ούτε καν οι Κινέζοι μοναχοί. Έτσι πήγαν στο Βουνό Λου (Lu Shan) όπου συνάντησαν τον αξιότιμο δάσκαλο Γιουάν Κουνγκ (Yuan Gong), ο οποίος ήταν ο μόνος που έκανε λόγο για την φύση της κενότητας του πνεύματος.

Ο Αξιότιμος Γιουάν ρώτησε τους δύο μοναχούς: «Τι είναι αυτή η Ντάρμα που διδάσκετε, που τους αφήνει όλους αδιάφορους και τους κάνει να φέρονται με ασέβεια απέναντι σας;» Οι δύο μοναχοί δεν ήξεραν πολύ καλά την Κινεζική και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν και με χειρονομίες. Έτσι σήκωσαν τα χέρια τους εννοώντας. «Κοίτα το χέρι σχηματίζει τη γροθιά (γραφή) και η γροθιά σχηματίζει το χέρι. Δεν είναι πραγματικά γρήγορο και επομένως θαυμαστό;» Ο Σεβαστός Γιουάν συμφώνησε κάνοντας νεύμα με το κεφάλι του. «Η διαφώτιση και η ισορροπία είναι το ίδιο γρήγορες», συνέχισαν.

Από εκείνη τη στιγμή ο δάσκαλος Γιουάν δέχτηκε τη Φώτιση γνωρίζοντας πρώτα απ’ όλα, ότι η φώτιση και η γαλήνη δεν διαφέρουν μεταξύ τους, αφού η φώτιση είναι γαλήνη και η γαλήνη φώτιση.

Ο δάσκαλος Γιουάν έκανε δωρεές στους δύο μοναχούς γονατίζοντας και κλαίγοντας μπροστά τους. Οι δύο Ινδοί μοναχοί χαμογέλασαν και υποκλίθηκαν στον Γιουάν γονατίζοντας μπροστά του και σε αυτή τη στάση έφτασαν σε κατάσταση Νιρβάνα. Οι τάφοι τους είναι ακόμα στο Βουνό Λου.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών