"Η παλάμη των οκτώ τριγράμμων" Πα Κουά Τζάνγκ 八卦掌 (Bā Guà Zhǎng)

Σύμφωνα με επίσημα ιστορικά της Κίνας ο ιδρυτής του Πα Κουά Τζάνγκ 八卦掌 (Bā Guà Zhǎng) θεωρείται ο Ντουνγκ Χάι Τσουάν 董海川 (Dǒng Hǎi Chuān 1804 - 1880).
 
Ο δάσκαλος Ντουνγκ υπήρξε σπουδαστής Σαολίν και ήταν εκπαιδευμένος στο Λουόχαν Τσουάν 罗汉拳 (Luó Hàn Quán) "H γροθιά του μαθητή του Βούδα". Κατέφυγε στον ναό για να ξεφύγει από την βάρβαρη ζωή που έκανε. Κάποια στιγμή στην ζωή του αποσύρθηκε στα βουνά Εμέι 峨嵋山 (Éméi Shān) και Γουντάνγκ 武当山 (Wǔ Dāng Shān) και έγινε ασκητής του Ταοϊστικού δόγματος Λουνγκ Μεν Πάι 行大道 (Xíng Dà Dào) "Η σχολή της πόρτας του δράκου".
 
Εκείνος αναφέρει ότι αυτόν τον κυκλικό τρόπο κίνησης τον διδάχτηκε από τους μοναχούς που συνήθιζαν να εκτελούν μια σειρά διαλογιστικών ασκήσεων, (για να ξυπνήσουν τον δράκο), όπως έλεγαν, περπατώντας σε μεγάλους κύκλους με ειδικό τρόπο μέσα και έξω στο μοναστήρι. Με αυτόν τον τρόπο ανέπτυσσαν μια δύναμη η οποία στηριζόταν στον κύκλο και δυνάμωνε το Τσι 气 (Qì).
 
Δημιούργησε το Πα Κουά Τζανγκ με φιλοσοφία που βασίζεται πάνω στα οκτώ τρίγραμμα του βιβλίου Γι Τσινγκ 易经 (Yì Jīng) "Το βιβλίο των αλλαγών". Το στήριξε με τρεις μεθόδους Τσι Κουνγκ 气功 (Qì Gōng) που είναι: oι 6 θεραπευτικοί ήχοι, οι 12 διαλογισμοί καθοδήγησης και το Λουόχαν Τσι Κουνγκ.
 
Ο Ντουνγκ Χάι Τσουάν είχε δύο βασικούς μαθητές, τον Γιν Φου 尹福 (Yǐn Fú 1841 - 1909) και τον Τσένγκ Τινγκ Χούα 程廷华 (ChéngTíng Huá 1848 - 1900). Ο Γιν Φου ήταν ο πρώτος και ο μόνος μαθητής, που παρέμεινε κοντά στον δάσκαλό του, περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον. Ήταν και αυτός γνώστης του Σαολίν Τσουάν Φα.
 
To Μπα Κουά του Γιν Φου, το Γιν Μπα Κουά, χαρακτηρίζεται ως το πιο ευθύ από τα άλλα στυλ. Ένας από τους σπουδαιότερους μαθητές του Γιν Φου ήταν ο Μεν Μπαοτζέν 門寶珍 (Mén Bǎo Zhēn 1870 - 1957). Επίσης σύμφωνα με κάποια ιστορικά και ο μαθητής του Τσενγκ Τινγκ Χούα, ήταν και αυτός μαθητευόμενος του Σαολίν Τσουάν. To σύστημα του Τσενγκ Τινγκ Χούα, χαρακτηρίζεται από κυκλική κίνηση και περισσότερες ρίψεις.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών