Το νεαρό αγόρι και ο μοναχός

Υπάρχει μια ιστορία ενός νεαρού αγοριού βουδιστή που αναζήτησε τον σοφότερο μοναχό στη γη και τον ρώτησε ποιο ήταν το νόημα της ζωής. Ο σοφός μοναχός ήταν απασχολημένος κοιτάζοντας έναν καθρέφτη και φαινόταν αφηρημένος. Δεν απάντησε στο αγόρι μέχρι που τον ρώτησε τρεις φορές. Τελικά ο μοναχός του είπε να φύγει, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια και να απαντήσει μόνος του στην ερώτηση.

Το αγόρι ταξίδεψε στην ξενιτιά και αντιμετωπίζοντας μεγάλους κινδύνους, έμαθε πολλά πράγματα αλλά δεν μπόρεσε να βρει αυτό που έψαχνε.

Μετά από πολλά χρόνια το αγόρι που τώρα έγινε άνδρας επέστρεψε στον γέρο μοναχό και θυμωμένος τον ρώτησε γιατί ο ίδιος τον έστειλε σε λάθος δρόμο.

Ο μοναχός γέλασε και του είπε: Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε;

Ο άνδρας προβληματίστηκε από την απάντηση του μοναχού και τον ρώτησε τι εννοούσε.

Ο μοναχός απάντησε: Όταν ήρθες σε μένα ήσουν ανόητο αγόρι που δεν ήσουν έτοιμος και δεν μπορούσες να κατανοήσεις την απάντηση στο ερώτημα που είχες θέσει, αλλά τώρα έχεις επιστρέψει ως ένας άνθρωπος γεμάτος σοφία.

Ο άνδρας που εξακολουθούσε να είναι σε σύγχυση ρώτησε και πάλι τον μοναχό ποιο ήταν το νόημα της ζωής; Ο μοναχός τότε του έδωσε τον καθρέφτη που κοίταζε όταν οι δύο τους είχαν την πρώτη τους συνάντηση και στη συνέχεια εξαφανίστηκε σαν αέρας.

Ο άνθρωπος που καθόταν μόνος κοιτάζοντας τον καθρέφτη που του είχε δώσει μέχρι που τον διέκοψε ένα νεαρό αγόρι ρωτώντας τον... "ποιο ήταν το νόημα της ζωής;" Αρχικά ο άνθρωπος ένιωσε τρομερό δέος για αυτό που είχε συμβεί και δεν μπορούσε να μιλήσει. Τέλος, όταν το αγόρι είχε επαναλάβει το ερώτημα για τρίτη φορά, του απάντησε όπως ο μοναχός είχε κάνει και σε αυτόν πριν καιρό και έστειλε το παιδί μακριά σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψει την αλήθεια για τον εαυτό του.

Από το "Εβδομαδιαίο Τσαν" του Ναού Σαολίν
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών