Οι χαρακτήρες "Γιν" 陰 (Yīn) και "Γιάνγκ" 陽 (Yáng) - Δυαδικότητα

Το "Γιάνγκ" 陽 (yáng) είναι ο κινέζικος χαρακτήρας που σχετίζεται με ότι είναι αρσενικό, θετικό και φωτεινό.

Ως ουσιαστικό, χρησιμοποιείται συνήθως σε σχέση με την παραδοσιακή κινέζικη θεωρία του Γιν και του Γιανγκ, όπου Γιανγκ (陽) αντιπροσωπεύει την αρσενική ή θετική ενέργεια και το Γιν (陰) αντιπροσωπεύει το θηλυκό ή την αρνητική ενέργεια του φυσικού κόσμου.

Η διάσημη θεωρία του Γιν και του Γιάνγκ, η οποία χρονολογείται από την αρχαιότητα, εξηγεί τη φύση του σύμπαντος από την άποψη αυτών των δύο αφενός αντίθετων, αλλά ταυτόχρονα και συμπληρωματικών - αλληλένδετων δυνάμεων ή αρχών.

Στη δεξιά πλευρά του ιδεογράμματος 陽, υπάρχει το σύμβολο 日 (rì) στην κορυφή είναι ο χαρακτήρας που αναφέρεται στον ήλιο και στο κάτω μέρος είναι το 勿 (wù) το οποίο σημαίνει "δεν πρέπει" ή "όχι", ωστόσο μπορεί να να θεωρηθεί ότι απεικονίζει τις ακτίνες του ήλιου.

Έτσι, ο χαρακτήρας 陽 (yang) χρησιμοποιείται επίσης για να αναφερθεί στον ήλιο, όπως στο 太陽 (tài yáng) και το φως του ήλιου, όπως το  陽光 (yáng guāng).

Επιπλέον, 陽 προσδιορίζει την "βόρεια πλευρά του ποταμού" και την "νότια πλευρά του λόφου" ή του βουνού.

Το "Γιν" 陰 (yīn) από την άλλη πλευρά, είναι η αντίθετη (θηλυκή) αρχή στη φύση, χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο φεγγάρι, όπως στην 太陰 (tài yīn) καθώς και με το σεληνιακό ημερολόγιο, 陰曆 (yīn lì).

Το σεληνιακό ημερολόγιο καλείται επίσης 農曆 (nóng lì), κυριολεκτικά "γεωργικό ημερολόγιο" 舊歷 (jiù lì), "παλαιό κινεζικό ημερολόγιο" αλλά και 夏曆 (xià lì), "καλοκαιρινό ημερολόγιο".

Επιπλέον,το  陰 περιγράφει ότι είναι δροσερό ή σκιερό, όπως στην 陰涼 (yīn liáng) και ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει την "νότια πλευρά του ποταμού" και "βόρεια πλευρά του λόφου" ή βουνού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη θεωρία του Γιν και Γιάνγκ, το πάνω μέρος του σώματος, το πίσω μέρος του σώματος η αριστερή πλευρά του σώματος θεωρούνται Γιάνγκ (αρσενική), ενώ το κάτω μέρος του σώματος, μπροστά μέρος του σώμα και η δεξιά πλευρά του σώματος θεωρούνται ως Γιν (θηλυκή).
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών