Πάλη σώμα με σώμα - Σουάι Τζιάο 摔跤 (Shuai Jiao)

Η λέξη "Shuai" ;摔, ;σημαίνει "να ρίξει στο έδαφος", ενώ "Jiao" 跤, "πάλη" ή "χρησιμοποιώ τα πόδια για να ρίξω κάποιον". 
 
Τo Σουάι Τζιάο 摔跤 (Shuai Jiao) είναι πρακτικές και αποτελεσματικές ρίψεις πάλης σώμα με σώμα. Είναι από τα παλαιότερα στυλ κινεζικών πολεμικών τεχνών και αποτελεί αυτόνομο σύστημα αυτοάμυνας από μόνο του.

Στην αρχαιότητα υπήρχε ένα σύστημα μάχης που ονομάζεται πάλη Jiao Li (ρίψη με δύναμη) και συστηματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τζόου (1122 - 256 π.Χ.). Το στρατιωτικό σύστημα "πάλη μάχης", ο πρώτος συνδυασμός των μαχητικών τεχνικών, ιστορικά εισηγήθηκε από τον αυτοκρατορικό στρατό, αποτελούμενο από ρίψεις, χρήση χεριών και ποδιών, τα κλειδώματα αρθρώσεων, επίθεση σε ζωτικά μέρη καθώς και το σπάσιμο αρθρώσεων στο πλαίσιο της ρίψης. Όλα αυτά τα μαχητικά στοιχεία ασκούνταν κατά τους χειμερινούς μήνες και χρησιμοποιήθηκαν σε εκατοντάδες μάχες στην αρχαία Κίνα. Στην δυναστεία Τσίνγκ (1644-1912) η τέχνη αγαπήθηκε από τους αυτοκράτορες και διαδόθηκε ιδιαίτερα στο Πεκίνο που χωρίστηκε σε δυο βασικές σχολές που εξαπλώθηκαν αντίστοιχα σε όλο το Πεκίνο.

Ασκείται σε ζευγάρια που χρησιμοποιούν τεχνικές ρίψεων με αρπαγή χεριών, σώματος. Ο αθλητής φορά ειδικό ρούχο που είναι χοντρό και ανθεκτικό για να μην σκίζεται και να χρησιμοποιείται για τραβήγματα και αρπαγές.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών