"Το ξίφος Σαολίν" - Σαολίν Τζιέν 少林剑 (Shàolín Jiàn)

Το ξίφος θεωρείται ο βασιλιάς όλων των όπλων. Το ξίφος Σαολίν είναι ένα από τα σημαντικότερα "Κοντά όπλα" του μοναστηριού Σαολίν. Από τη περίοδο της βόρειας δυναστείας Γουέι (Wei 386 - 534), το ξίφος Σαολίν εξασκείται εντατικά από τους μάχιμους μοναχούς. Οι στάσεις του ξίφους Σαολίν είναι όμορφες και οι ρουτίνες του είναι μοναδικές. Η εξάσκηση του θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή του ασκούμενου.

Οι μορφές του
Σαολίν ξίφους από τους αρχαίους χρόνους, περιλαμβάνουν το Ταμό Τζιέν (Damo Jian) "Το ξίφος του Ταμό",  "Ο Κώδικας του Ξίφους" Κούι Τινγκ Τσιέν (规定剑 Gui Ding Jien), Τσι Σινγκ Τζιέν (Qi Xing Jian) "Το ξίφος των επτά αστέρων", Λουνγκ Σινγκ Τζιέν (Long Xing Jian) "Το μακρύ ξίφος του δράκου", Λουνγκ Τσουάν Τζιέν (Long Quan Jian) "Το ξίφος του ανοιξιάτικου δράκου", Φέι Λουνγκ Τζιέν (Fei Long Jian) "Το ξίφος του ιπτάμενου δράκου", Μπάι Χόου Τζιέν (Bai Hou Jian) "Το ξίφος του λευκού πιθήκου", Μέι Χουά Τζιέν (Mei Hua Jian) "Το ξίφος του άνθους της δαμασκηνιάς", Τσιν Λουνγκ Τζιέν (Qin Long Jian) "Το ξίφος του μαύρου δράκου", Μπα Σιάν Τζιέν (Ba Xian Jian) "Το ξίφος των οκτώ αθανάτων", Φέι Χουά Τζιέν (Fei Hua Jian) "Το ξίφος των ιπτάμενων λουλουδιών", το ενιαίο ξίφος, το διπλό ξίφος κ.ά.

Όταν ασκεί κάποιος το σπαθί
Σαολίν, πρέπει να τηρεί τις εξής αρχές: Η κίνησή του να είναι σαν ιπτάμενος δράκος, το τράβηγμα του να μοιάζει με άνεμο, οι μετατοπίσεις του να μοιάζουν του χελιδονιού και το κόψιμό του να είναι σαν κεραυνός.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών