Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨 (Shì Dé Yáng) 31η γενιά μοναχών Σαολίν


 
Ο δάσκαλος Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨(Shì Dé Yáng)ίσως είναι ένας από τους πιο γνωστούς μοναχούς Σαολίν, που έχουν μεγάλο αριθμό ενθουσιωδών θαυμαστών στην Κίνα και στο εξωτερικό.

Οι συνεντεύξεις και οι φωτογραφίες του κοσμούν πολλά σημαντικά περιοδικά, εκατοντάδες βιβλία και σχετικά συγγράμματα με θέμα το Κουνγκ Φου και το μοναστήρι Σαολίν.


Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1968 στο νομό Τάι Κανγκ 太康县 (Tài Kāng Xiàn) της επαρχίας Χενάν 河南 (Hénán). Από την ηλικία των 6 ετών άρχισε να ασχολείται με τις κινεζικές πολεμικές τέχνες. Οι πολεμικές τέχνες διδάσκονται ευρέως στον κινεζικό λαό και ειδικά στην επαρχία Χενάν, όπου θα μπορούσε κανείς να βρει πολλούς αξιόλογους δασκάλους. Αποφάσισε να γίνει σπουδαστής του ναού Σαολίν το 1983, όταν είδε στον κινηματογράφο ένα έργο με το ναό.

Shi De Yang Saying
"Η αρχαία Ελληνική Μυθολογία
και το Σαολίν Κουνγκ Φου
είναι πολύτιμα για την ανθρωπότητα"
Καλλιγραφία του Σι Ντε Γιάνγκ αφιερωμένη
στην "Πηγή του Νεαρού Δάσους"

Εκείνη την περίοδο ο ναός Σαολίν δεν ήταν τόσο όμορφος όπως τώρα. Τα σημάδια της μεγάλης πυρκαγιάς του 1928 ήταν ακόμα ορατά. Τότε υπήρχαν μόνο 10 μοναχοί στο ναό αλλά συγχρόνως αυτοί ήταν η αναγέννηση και η επαναλειτουργία του ναού Σαολίν.

Πήγε στο ναό και ο μεγάλος ιερέας Σι Σου Σι 释素喜 (Shì Sù Xǐ 1924 - 2006) τον δέχτηκε ως σπουδαστή του. Κάτω από τον μανδύα του δασκάλου του, διδάχτηκε ποιοι μοναχοί Σαολίν αναφέρονται ως "Η αληθινή παράδοση του μοναστηριού Σαολίν".

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες, Ιαπωνία, Κορέα, και σε πολλές άλλες χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής για να διαδώσει την κουλτούρα και το πνεύμα των Σαολίν.

Ήταν διευθυντής των Σαολίν Γου Σανγκ 少林武僧 (Shàolín Wǔ Sēng) "μάχιμων μοναχών" και ο επικεφαλής εκπαιδευτής των σπουδαστών Σαολίν στον ναό Σαολίν μέχρι και το 2008.

Από τον Μάρτιο του 2000 έχει υπό την επίβλεψή του σχολείο πολεμικών τεχνών για ανθρώπους λαϊκούς (μη κληρικοί), το οποίο αποκαλείται "Σχολείο πολεμικών τεχνών μάχιμων μοναχών".

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών