Φα Ουάνγκ Σι 法王寺 (Fa Wang Si) "Ο ναός Φα Ουάνγκ"

O ναός Φα Ουάνγκ 法王寺 (Fa Wang Si) είναι ένας κινεζικός βουδιστικός ναός τοποθετημένος 5 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Ντενγκ Φενγκ 登封 (Deng Feng) στην επαρχία Χο Ναν 河南 (He Nan), στο βουνό Σουνγκ 嵩山 (Song Shan) στην Κίνα. Ο ναός Φα Ουάνγκ χαρακτηρίζεται ως ο πιo παλαιός βουδιστικός ναός στην αρχαία Κίνα. Κτίστηκε το 71 μ.Χ. για δύο ινδούς μοναχούς, τον Φραν (Fran) και τον Νιμότεν (Nimoten),  οι οποίοι μετέφεραν πάρα πολλά ιερά βουδιστικά κείμενα και γραφές από την Ινδία, πράγμα που αποτέλεσε σημαντικό έργο για την διάδοση του βουδισμού στην Κίνα. Ο ναός βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Σάο Σι (Shao Shi). Αυτός ο αρχαίος ναός είναι χαρακτηριστικός για τις κινεζικές παγόδες του που κτίστηκαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Tang 618 - 907). H πιο εξέχουσα από αυτές είναι ένας πύργος πετρών με ύψος 40 μ., το ισόγειό του είναι 7μ. και σε κάθε πλευρά υψώνονται 2μετροι τοίχοι. Μέσα σε αυτήν την παγόδα βρίσκεται μια λάρνακα και ένα άγαλμα από νεφρίτη του Βούδα που μεταφέρθηκε εκεί το έτος 1409 από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας από την πόλη Λούο Γιάνγκ 洛阳 (Luo Yang) κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ 明朝 (Ming 1368 - 1644). Άλλες παγόδες του ναού κτίστηκαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας Γιουάν 元朝 (Yuan 1271 - 1368).

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ιστορίας του, ο ναός Φα Ουάνγκ έχει αλλάξει πολλές φορές όνομα.  Τα Φα Ουάνγκ 法王寺 (Ta Fa Wang Si) "Μεγάλος ναός Φα Ουάνγκ" έχει χρησιμοποιηθεί ως όνομα από τη δυναστεία Γιουάν 元朝 (Yuan 1271 - 1368), Μινγκ 明朝 (Ming 1368 - 1644) και Τσινγκ 清朝 (Qing 1644 - 1911) μέχρι σήμερα.

Ο πρώτος βουδιστικός μοναχός, Λιου Τζουν Ντουκ (Liu Jun Duke), που ήταν επικεφαλής του ναού Φα Ουάνγκ ήταν υποδειγμένος από τον αυτοκράτορα Λιου Τζουάνγκ (Liu Zhuang) στη δυναστεία Χαν 汉朝 (Han 206 - 220). Για αυτόν τον λόγο ο ναός  είναι καταξιωμένος θρησκευτικός ναός στην Κίνα και σε όλον τον κόσμο.

Στις 13 Δεκέμβρη του 1986, ο δάσκαλος Σι Σινγκ Τζενγκ 释行正 (Shi Xing Zheng 1914 – 1986) ένας από τους επιζώντες μοναχούς από την καταστροφή του ναού Σάο Λιν το 1928, ορίζεται επίσημα ως ο 29ος ηγούμενος του ναού Σάο Λιν. Στην περίοδο της ζωής του στο ναό είχε ως σπουδαστές του, τους μοναχούς Σι Γιουνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin), Σι Γιούνγκ Σαν 释永山 (Shi Yong San) και άλλους.
 
Στις 30 Ιουλίου του 1987 ο ηγούμενος Σι Σινγκ Τζενγκ αποστέλλει έναν μαθητή του Σι Γιούνγκ Σαν, τον Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yan Fo) ως ηγούμενο στον υπέρλαμπρο ναό του βουδισμού Τσαν, Φα Ουάνγκ, που βρίσκεται πλησίον του ναού Σάο Λιν, στο όρος Σουνγκ.

Ο ηγούμενος Σι Γιάν Φο μαζί με άλλους πέντε μοναχούς του ναού Σάο Λιν κάνει ξακουστό το ναό Φα Ουάνγκ για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο και καθιερώνει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης Σάο Λιν Κουνγκ Φου μέσα στο μοναστήρι υπό την ηγεσία του σπουδαστή του Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shi Heng Jun) της 35ης γενεάς μοναχών του ναού Σάο Λιν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ναός Φα Ουάνγκ στη δημιουργία του άνηκε σε διαφορετικό τμήμα του Βουδισμού, όμως με την άφιξη του μεγάλου δασκάλου Τα Μο 达摩 (Da Mo), ο ναός αυτός πλέον άνηκε και ανήκει μέχρι σήμερα στο τμήμα του βουδισμού Τσαν, ακριβώς όπως έγινε και στο ναό Σάο Λιν. Χρησιμοποιεί τις ίδιες ονομασίες γενεών Σάο Λιν, αλλά και τις διακρίσεις τις οποίες ο Τα Μο άφησε στους μαθητές του.

Δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς και αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο τόσο για τους κινέζους όσο και για τους ξένους τουρίστες.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών