Αναπνευστική μέθοδος Του Να Κουνγκ 少林吐纳功 (Shàolín Tǔ Nà Gōng)

Το αντικείμενο της άσκησης του Σαολίν Του Να Κουνγκ 少林吐纳功 (Shàolín Tǔ Nà Gōng), είναι η καλλιέργεια της αναπνοής.

Η εσωτερική δύναμη της αναπνοής και τα οφέλη της είναι τεράστια. Η άσκηση αυτή αφορά την διεύρυνση της φυσικής αναπνοής μας μέσω του έξυπνου συνδυασμού της με την κίνηση.

Η άσκηση περιλαμβάνει απλές, αργές αλλά και δυναμικές κινήσεις των χεριών με εισπνοές από την μύτη και ειδικές εκπνοές από το στόμα που επιφέρουν πλούσιο εφοδιασμό οξυγόνου στο σώμα με αποτέλεσμα την αύξηση της ζωτικής δύναμης του "Τσι" 气 (Qì) σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Η φυσική ηρεμία και η πληρότητα που επέρχεται μας εισάγει με έναν αβίαστο τρόπο στην πρακτική του "Τσαν" 坐禅, το πνευματικό μέρος του Σαολίν Κουνγκ Φου που δεν είναι τίποτε άλλα από το να κάθεται κάποιος ήσυχος και να βιώνει το μεγαλείο της ύπαρξης του πέραν από προσδοκίες, αγωνίες και επιδιώξεις του προσωπικού του "εγώ".

Η πρακτική τελειώνει με ένα ευχάριστο αυτο-μασάζ στο πρόσωπο και στο σώμα, που ενεργοποιεί βελονιστικά σημεία και επιτρέπει να επανακυκλοφορίσει το Τσι ομαλά ώστε να επανέλθουμε σε κατάσταση κίνησης χωρίς τα ενοχλητικά φαινόμενα του μουδιάσματος ή του "πιασίματος" από την ακινησία.
 
Μια πραγματικά ευεργετική πρακτική που ωθεί στο να βιώσει κάποιος άμεσα την απλότητα και την ομορφιά του να ζεί και να αναπνέει...
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών