Χουά Τουό 华佗 (Huà Tuó) ο πρώτος χειρούργος της κινέζικης ιατρικής

Ο Χουά Τουό 华佗 (Huà Tuó, 140 - 208 μ.Χ) είναι γνωστός ως ο πρώτος χειρουργός της κινέζικης ιατρικής. Λέγεται ότι ήταν ικανός να διαγνώσει με επιτυχία κρυφούς όγκους καθώς και τα προβλήματα που προκαλούν τις διάφορες ασθένειες. 

Ο Χουά Τουό ήταν γνωστός ως ο "πνευματικός (θεϊκός) γιατρός " (στα κινέζικα Σεν Γι - 神医 Shén Yī).  Έμεινε επίσης γνωστός για την ανάπτυξη ενός είδος ασκήσεων Τσι Κονγκ για την διατήρηση ευεξίας και καλής υγείας όπως "Το Παιχνίδι των 5 Ζώων" - Γου Τσιν Σι 五禽戏 (Wǔ Qín Xì).

Πολλοί γιατροί στην αρχαία Κίνα έδωσαν μεγάλη προσοχή στο έργο του. Ο ίδιος έλεγε ότι μόνο με την πνευματική καλλιέργεια και το υψηλό ηθικό φρόνημα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι ικανότητες ενός γιατρού. Χωρίς καμία μέθοδο για να παρατηρήσει το εσωτερικό του σώματος, οι χειρουργικές επεμβάσεις του Χουά Τουό πιστεύεται ότι πρέπει να καθοδηγούταν από κάποια θεϊκή ενόραση. 
 
Πράγματι ο Χουά Τουό ήταν ταπεινός άνθρωπος και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για φήμη και ιδιοτέλεια. Αν και ο αυτοκράτορας του είχε προτείνει να γίνει ο ιατρός της αυλής του, απέρριψε την προσφορά του και ασχολήθηκε με την θεραπεία των απλών ανθρώπων.
 
Η ιστορία λέει ότι όταν διέγνωσε στον αυτοκράτορα της Ανατολικής Δυναστείας Χαν, Τσαό Τσάο 曹操 (Cáo Cāo) ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο, ο Τσαό Τσάο σκέφτηκε ότι ο Χουά Τουό ήθελε να τον δολοφονήσει, με πρόσχημα την εγχείρηση που του πρότεινε. Έτσι ο Χουά Τουό τελικά φυλακίστηκε και πέθανε στην αιχμαλωσία ενώ ο Τσάο Τσάο πέθανε πράγματι αργότερα από όγκο στον εγκέφαλο.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών