Οι δάσκαλοι του Νέου Ηρακλείου στην Κίνα - Οκτώβριος 2015

Οκτ 30

Οι δάσκαλοί της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Νέου Ηρακλείου τον Οκτώβριο του 2015 επισκέφθηκαν, διέμειναν και εκπαιδεύτηκαν για μια ακόμα συνεχή χρονιά στους δυο μεγάλους πυλώνες της τέχνης που ασκούν οι σχολές μας, στο ναό Σαολίν και το χωρίο Τσεν Τζιά Γκου, γενέτειρα του Τάι Τσι Τσουάν. Ο δάσκαλος Ουάνγκ Τζαν Γκουό στο χωρίο του Τσεν Ται Τσι δέχτηκε, φιλοξένησε και ξενάγησε τους Έλληνες δασκάλους στο ιστορικό σπίτι του Γιανγκ Λου Σαν, του μοναδικού μαθητή που εκτός της οικογένειας Τσεν που διδάχτηκε το μυστικό του Τάι Τσι και στην συνέχεια με βάση αυτό εμπνεύστηκε το παγκοσμίως γνωστό στυλ "Γιάνγκ" Τάι Τσι. Εκεί μάλιστα πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση που συμμετείχαν και οι ίδιοι οι δάσκαλοι Κιτσώνης Δημήτρης και Τσελεπής Ανδρεάς. Ο Ουάνγκ Τζαν Γκουό διοργάνωσε μια παρουσίαση Τάι Τσι μέσα στο ιστορικό σπίτι και οι Έλληνες δάσκαλοι παρουσίασαν φόρμες μπροστά στους παρευρισκομένους αποσπώντας τον ένθερμο θαυμασμό τους για το επίπεδό τους. Πιο σημαντικό ακόμα, ο δάσκαλος Ουάνγκ Τζαν Γκουό, για να τους τιμήσει, παρουσίασε και αυτός φόρμες σε μία από τις σπάνιες φορές. Δεν παρέλειψε δε, να προσφέρει μοναδικά δώρα ως αναμνηστικά της ιδιαίτερης αυτής συνάντησης.
 
 
Στο επόμενο σταθμό, τον ναό Σαολίν, η συγκίνηση ακόμα μεγαλύτερη, πάντοτε μεγαλύτερη εκεί, ο ηγούμενος και δάσκαλός μας Σι Γιούνγκ Σιν, εγκάρδιος και προσηνής, δίδαξε, εκπαίδευσε τους δυο οδοιπόρους και τους μίλησε για σημαντικά στοιχεία της κουλτούρας του Τσαν, για εκείνα τα μοναδικά που καθιστούν τον άνθρωπο Σαολίν δυνατό εσωτερικά. Εξήγησε ότι το σύστημα αξιολόγησης που φημολογείται ότι ενστερνίζεται ο ναός δεν υφίσταται. Διότι η αξιολόγηση στο Σαολίν γίνεται από τον εαυτό μας, αφού εκείνος είναι ο μόνος μας αντίπαλος. Το Σαολίν δεν είναι ανταγωνιστικό, διότι το Τσαν δεν πρεσβεύει κάτι τέτοιο. Δεν πασχίζεις να γίνεις καλύτερος από κάποιον άλλο, αγωνίζεσαι να είσαι και να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό σε ότι κάνεις και αυτό είναι όλο... Ο ηγούμενος επίσης διευκρίνισε ότι καμία παραδοσιακή τέχνη δεν έχει σύστημα αξιολόγησης. Το σύστημα αξιολόγησης είναι κατασκεύασμα της Δύσης, ανταποκρίνεται στην κουλτούρα της, στον ανταγωνισμό που συχνά προάγει και γίνεται για αμιγώς οικονομικούς λόγους". Ο ηγούμενος πρόσφερε επίσης αναμνηστικά δώρα που συνδέουν τους δασκάλους με την "πηγή", καθιστώντας τους κοινωνούς της τέχνης του Σαολίν και του Τσαν, γεμίζοντάς τους ευθύνη ειλικρίνειας και αλήθειας απέναντι στη διδασκαλία και την εμπιστοσύνη του.

Οι δυο δάσκαλοι δεν παράλειψαν να επισκεφθούν βέβαια και το ναό Φα Ουάνγκ, όπου εκεί τους υπεδέχθη ο ηγούμενος Σι Σινγκ Γιουάνγκ και ο αρχιεκπαιδευτής του μοναστηριού Σι Μιαο Χάι, τον οποίο μάλιστα προσκάλεσαν στην Ελλάδα και ανταποκρίθηκε με χαρά.
Πλήρεις εμπειριών, με γνώσεις νέες από τους κληρονόμους της αρχέγονης τέχνης του Σαολίν, οι δάσκαλοι, εκπαιδεύθηκαν, διαλογίστηκαν εκεί που η Ανατολή τιμά το σεβασμό, τη σιωπή, την άσκηση, τη μαθητεία, τη γνώση. Εκεί που το Τσαν γίνεται βίωμα και τρόπος ζωής.
 
Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό κάντε κλικ εδώ
iraklio-taiji-wang-zhang-guo-2015.jpg
iraklio-taiji-2015-school.jpg
iraklio-taiji-2015.jpg
yanxi-chan.jpg
yan-qing-2015.jpg
iraklio-yong-xin-2015-2.jpg
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών