Εργαστήρι μεθόδου πάλης των "Μαθητευόμενων Σαολίν", Λουό Χαν Ντουί Τα 少林罗汉对打 (Shàolín Luóhàn Duì Dǎ)

Δεκ 15

Την αρχαία "μέθοδο πάλης των μαθητευόμενων του μοναστηριού Σαολίν" - Λουό Χαν Ντουί Τα 少林罗汉对打 (Shàolín Luóhàn Duì Dǎ) δίδαξε ο δάσκαλος Σι Μιάο Τζιέ 释妙杰, σε ένα αυτοτελή εκπαιδευτικό εργαστήρι που έγινε στην Κόρινθο 15 Δεκεμβρίου 2013, 10:00 - 13:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κέντρου (Ισθμός). Σε αυτό το διαδραστικό - βιωματικό εργαστήρι οι μαθητές ανεξαρτήτου επιπέδου των σχολών της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" αναβίωσαν τον παλαιό τρόπο "μάχης με δύο" (Ντουί Τα) των μοναχών Λουό Χαν (διαφωτισμένων μαθητών του μοναστηριού Σαολίν).
 
Η συμμετοχή ήταν ευρεία από όλες οι ηλικίες και όλα τα επίπεδα και η εκμάθηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα σε τρεις και μισή ώρες. Η μεταδοτικότητα και η εμπειρία του δασκάλου Σι Μιαό Τζιέ αλλά και η βοήθεια στη μεθοδική ανάλυση των τεχνικών και των άλλων 4 δασκάλων των άλλων σχολών της "Πηγής του Νεαρού Δάσους", συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί η βασική εκμάθηση της φόρμας και να κατανοηθούν οι τεχνικές της. Αν και το συγκεκριμένο σύνολο διαθέτει ένα βαθμό δυσκολίας στην απομνημόνευση του, στο συγκεκριμένο εργαστήρι θεμελιώθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω μελέτη του στις σχολές μας.

Πρακτικά, η εικονική μάχη Ντουί Τα, βασίζεται στην δράση - αντίδραση με έναν συνασκούμενο που σκοπό έχει να διδάξει ουσιαστικές και άμεσες μεθόδους αυτοάμυνας με τον αρμονικό τρόπο της εξάσκησης της "εικονικής μάχης" με δύο άτομα. Κάθε φόρμα εξάσκησης πολεμικών τεχνών για να είναι ολοκληρωμένη εκτός του ότι πρέπει να είναι ικανή να αντεπεξέλθει σε κάθε είδους απόσταση από τον αντίπαλο, κοντινή - μέση και μακρινή, οφείλει επίσης να εμπεριέχει και τέσσερις βασικές τεχνικές:
  1. Tα 打 (Dǎ) - "Χτύπημα" (χρήση χεριών που περιλαμβάνει και άμυνα)
  2. Τι 踢 (Tī) - "Λάκτισμα" (χρήση ποδιών που περιλαμβάνουν αμυντικά ή επιθετικά άλματα ή σκούπες)
  3. Να 拿 (Ná) - "Αρπαγή" (πιάσιμο, κλείδωμα αρθρώσεων) και
  4. Σουάι 摔 (Shuāi) - "Ρίψη" (του σώματος του αντιπάλου, δηλαδή πτώση).
Η μέθοδος Λουό Χαν Ντουί Τα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα "εξάσκησης με δύο" καθώς περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, αποτελεί ένα άρτιο ολοκληρωμένο σύνολο γνώσης αυτοάμυνας βγαλμένο από το απόσταγμα της εμπειρίας αιώνων των μαχητών μοναχών Σαολίν που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία την διδαχτούν οι μαθητές των σχολών μας από "πρώτο χέρι" μέσω του δασκάλου Σι Μιάο Τζιέ.
 
 
Ευχαριστούμε το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο της Κορίνθου για την ευγενική παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του προαυλίου χώρου του. 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το εργαστήριο.
DSC_0123.jpg
DSC_0237.jpg
DSC_0170.jpg
DSC_0175.jpg
IMG_4639.jpg
IMG_4659.jpg
IMG_4638.jpg
DSC_0177.jpg
IMG_4655.jpg
DSC_0153.jpg
DSC_0141.jpg
DSC_0194.jpg
DSC_0121.jpg
DSC_0190.jpg
DSC02504.jpg
DSC_0112.jpg
DSC_0098.jpg
DSC02486.jpg
DSC_0033.jpg
DSC_0020.jpg
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών